Till framsidan
HEM      EJLERTSLUND      BETONG      GRUS      VÄG      KROSSPRODUKTER      ÖVRIGA PRODUKTER      LEVERANS      KONTAKT      

Vår historia

Ejlertslunds Grus & Betong i Gyllebo är ett familjeföretag.

Lennart Jönsson köpte gården Ejlertslund 1940. Lennart var en modern lantbrukare som strävade efter ett varierat lantbruk med modern teknik. 1945 började man bryta sand ur Ejlertslunds ägor. Under 60-talet kom den stora byggboomen även till Österlen och den första betongstationen byggdes. Lennart prövade också att krossa sten på Österlen. Betongtillverkningen tog nu fart.

Ejlertslunds Grus och Betong AB krävde allt mer. Jan-Erik Jönsson började i full skala på 1960-talet. Idag gör vi även skumbetong, expanderbetong, brobetong och annat på beställning.

Idag använder vi vår andra betongstation.

Numera kan vi tillsätta tex fibrer som ersätter armering, tillsatsmedel som påskyndar / retarderar förbränningen i betongen förändrar konsistens, färg i betongen. Det nyaste är självkompakterande, som ger en vibreringsfri betong.

Det är en ständig produktutveckling av vårt grusmaterial och färskbetong. Vi har en anläggning för att tvätta vårt grus material sedan några år.

 

Vi genomför kontinuerliga provtagningar på våra produkter, på såväl betong som grus.

Idag är vi certifierade enligt senaste EU produktions-standard, och därmed bästa möjliga kvalitet på våra produkter! Vi är kontrollerade och tillverkar brobetong till vägverk och andra.

Vi kan hjälpa till att analysera material och ta fram kurvor på inlämnat material.

Vi har också en ständig inhyrning av lastbilar, för att klarar av kundens krav på mängd och kontinuitet.

Ejlertslunds Grus o Betong AB har idag ca 10 årsanställda. Vi har också en ständig inhyrning av lastbilar, allt för att klara av kundens behov av behov. Våra produkter finns i lantbruksbyggnader, broar, bostadshus, hyreshus, silosar, hamnar, i trädgårdar, kyrkogårdar, båtar, konstverk mm. Kundgruppen är bred, från enskilda privatpersoner till byggbolag av alla storlekar.

 

Erfarenhet, kunskap och service är vår främsta styrka.

All vår personal har många års erfarenhet av våra grus- och betongprodukter. Utifrån våra kunders specifika krav utarbetar vi förslag på produkt och leveranser. Hos oss får kunderna alltid ett gott råd vilket kan vara avgörande för ett gott resultat. Vi ger förslag på dränering, markföreberedelse, grunder, vägbyggen och liknande.

 

 

 
Webproduction MEDIA SYD | ©  2023 Ejlertslunds Grus & Betong